Programma

PARTIJ- EN VERKIEZINGSPROGRAMMA VAN SOCIAAL RECHTS HAARLEMMERMEER.

4. Klokkenluiders beschermen.

SRH belooft klokkenluiders te beschermen en zo nodig ook van juridische bijstand te voorzien.
Verschillende klokkenluiders hebben zich de afgelopen jaren gemeld bij zowel de raad, als bij het college om deze misstanden aan de kaak te stellen.
Deze door klokkenluiders aangedragen misstanden werden wederom in de doofpot gehouden.
Klokkenluiders werd op een schandalige manier de mond gesnoerd.


Er werd zelfs een klokkenluider bedreigd met gevangenisstraf, omdat hij zogenaamd over geheime stukken beschikte. SRH vindt dit optreden van de gemeente verwerpelijk. SRH zal er alles aan doen om klokkenluiders de ruimte te geven om op een veilige en beschermde manier melding te kunnen maken misstanden binnen de gemeente aan de kaak te stellen.
Bovenstaande is door SRH nagekomen. De klokkenluider van de Waterwolf werd zelfs vervolgd door de onderneming de Waterwolf, al dan niet in opdracht van de grootaandeelhouder, de gemeente Haarlemmermeer. SRH heeft beloofd de klokkenluiders te beschermen en zo nodig de juridische bijstand te verzorgen. Beusenberg heeft de rekening van de eerste juridische bijstand privé betaald en heeft tevens aan de klokkenluider van de Waterwolf toegezegd ook de advocaatkosten die zijn gemaakt door de vervolging van de klokkenluider, volledig te vergoeden. De klokkenluider van de Waterwolf is inmiddels in het gelijk gesteld door de rechtbank Noord-Holland. De inmiddels toenmalige verantwoordelijke portefeuillehouder, wethouder de heer Jeroen Nobel, kwam hier ongeschonden mee weg.

De raad van de gemeente Haarlemmermeer werd later wederom informatie onthouden door het college van B&W. Informatie die in handen is gekomen van SRH laat het volgende beeld zien. De destijds betrokken portefeuillehouder en oud-wethouder de heer Jeroen Nobel gaat, ondanks dat de betrokken topambtenaar al in het verleden is veroordeeld in een andere gemeente voor het plegen van fraude en corruptie en nu ook wordt vervolgd, voor dezelfde feiten als in de gemeente Haarlemmermeer, gewoon bij deze topcrimineel op visite. Het kan schijnbaar bij ons in de gemeente Haarlemmermeer. De raad krijgt deze informatie dus niet van het college. Voor SRH is het dossier Waterwolf dus nog lang niet afgesloten.
Er werden, o.a. door de inzet en vastberadenheid van SRH, meerdere betrokken ambtenaren in de zaak Waterwolf veroordeeld. De betrokken topambtenaar werd zelfs veroordeeld tot drie jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Door de laffe houding van de raad, kwam het college met deze bewezen misstanden weg. Een pure schande, is SRH van mening.

©2021 - Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services